UFC-mästare

Alexander Gustavsson, The Mauler även kallad är den internationellt sett mest kända kampsportaren vi haft från Sverige på mycket länge. Han räknas idag som en av världens bäste UFC-fighter.

The Mauler VS Jon Jones

2013 så mötte The Mauler dock sin överman då han förlorade titelfighten mot mästaren Jon Jones i en match som dock kommit att bli mycket omstridd då många anser att svensken blev bortdömd av domaren och att segern i själva verket var svensken som var matchens solklare vinnare. Detta går inte att göra mycket åt i efterhand och Gustavsson har tagit nya tag och gått nya matcher i hopp om att få till en returmatch mot Jones. Amerikanen har dock hållit sig undan The Mauler.

Returmatch

Men efter att Gustavsson i sin förra match efter noter krossat sin motståndare, och efter att Jones för sjunde gången försvarat sin världsmästartitel så är det nu bestämt att det blir en ny match mellan dessa två. Någon tidpunkt är inte ännu bestämt för matchen som kommer bli en av höjdpunkterna under året för alla fighingfans. För i år blir det om man ska tro Mauler själv, som inte har någon brådska men menar att matchen troligen kommer att köras någon gång i slutet av sommaren eller under hösten. En match han själv förstås är säker på att vinna, men sett till oddsen så verkar det fortfarande som att man håller mästaren Jones som favorit till att kunna försvara sitt bälte en åttonde gång.

Kan bli fight på Friends

Det låter möjligen lite motsägelsefullt att säga det med tanke på vad stiftelsen Friends står för, men det sägs faktiskt vara aktuellt att Alexander Gustavsson kan komma att få gå sin match på hemmaplan – på Friends Arena. Detta skulle ge en publikkapacitet på mellan 60 000 och 65 000, vilket i sådant fall skulle innebära ett nytt publikrekord på Arenan.

Något som dock eventuellt skulle kunna tänkas förhindra ett sådant publikrekord är att matchen förmodligen skulle gå någon gång kring 04:00 på morgonen eftersom det måste stämma in för de amerikanska tv-tittarna.