Träna din corestyrka med kettlebells

Kettlebells och att träna med dessa är något som anammats av många kampsportsutövare världen över under de senaste åren. Med endast en enda vikt kan du träna stora delar av din kropp, stärka den, samt förbättra din balans.

KettlebellsträningEn kettlebell är för de som inte känner till detta en rund klotvikt med ett ergonomiskt handtag. Precis som andra vikter finner du även kettlebells i många olika storlekar beroende på vilka övningar du tänkt genomföra, eller den styrka du själv besitter. Hos Gymkompaniet hittar du ett brett spektra av kettlebells som garanterar en som passar just dig och dina behov.

Även om kettlebells relativt nyligen blivit en fluga världen över, har den faktiskt använts för att stärka kroppen ganska långt bak i tiden. Själva idén kommer från Ryssland där vikten kallas ”girja” och användes där flitigt av bland annat militär och brottare.

En stor styrka hos de övningar du genomför med en kettlebell är att de allra flesta är väldigt dynamiska. I de olika rörelserna aktiverar du en stor del av kroppen och tvingar bland annat mag- och ryggmuskler att aktiveras när du svingar din kettlebell fram och tillbaka runt kroppen. De flesta övningar i en helkroppsträning bygger automatiskt upp både din corestyrka och kroppens balanssinne.

En UFC fighter som tidigt var ute med att testa på att integrera just kettlebells i sin träning var tungviktaren Roy ”Big Country” Nelson. Även om han rent visuellt inte ser ut som den mest vältränade människan, kan vi lova er att många av de motståndare han mött genom åren intygat om den otroliga råstyrka som denne man besitter. Roy har till viss del sina kettlebellsövningar att tacka för detta, som tillsammans med resten av hans träningsprogram bäddat för en corestyrka utöver det vanliga.