Satsa på bra träningskläder

shutterstock_257475145

Träning är en investering i ditt välmående och bidrar till mängder av hälsofördelar, bland annat minskad risk för flera sjukdomar, bättre ork i vardagen och ofta ett ökat självförtroende.

Dessutom är det riktigt roligt och med ett mål i sikte har du stor potential att utvecklas. Med andra ord bör du därför inte snåla på det du behöver för att kunna utföra din träning, så som till exempel träningskläder, skor och tillbehör som kanske en träningsväska och ett gymkort – eller annat beroende på vilken träningsform du ägnar dig åt. Bra träningskläder ska framförallt sitta skönt på kroppen men också vara anpassade för rörelse, gärna i funktionsmaterial så att all fukt transporteras bort. Men det handlar minst lika mycket om utseende och design eftersom ett par snygga träningskläder som du trivs i kan vara en ultimat motivationsfaktor, och många upplever att fina träningskläder gör träningen roligare.

Ett exempel på ett klädmärke som verkligen tagit fasta på såväl funktion som kvalitet och design är märket Puma som är ett av världens främsta varumärken inom träning. Man är dessutom särskilt bra på att ta fram fotbollsskor och företaget är dessutom huvudsponsor till fotbollsklubben Hammarby IF.

Träningskläder slits ofta ganska lätt eftersom ens träningsgarderob sällan är lika stor som vardagsgarderoben, och därför använder vi våra träningskläder i större utsträckning – och det innebär att de måste tvättas oftare. Satsa därför på ett märke som Puma när du ska köpa nya träningskläder, ett varumärke som levererar kvalitet så att kläderna pallar med den påfrestning som din träning innebär med svett, rörelser och kanske en och annan stöt. Se också till att uppdatera din träningsgarderob med jämna mellanrum, dels för att skaffa lite nytt och fräscht men också som en del av en belöning när du lyckats uppnå ett delmål – kanske klara av att springa fem kilometer på en viss tid?