Muay Thai

Muay Thai, eller thaiboxning som det kallas på svenska, är en kampsport som kommer från Thailand. Kampsporten är en fullkontaktsport med enkla tekniker. Till skillnad från många andra kampsporter slipar thaiboxarna på sina grundtekniker och sin kondition.

Thaiboxning

Sporten

I Thaiboxningsträning används säckar, mittsar och sparring och man står ofta två och två och tränar tillsammans. I thaiboxning är det lite utrustning som behövs för att börja med sporten och det som behövs är bra handskar, tandskydd och suspensoar. Tandskyddet används framförallt vid match och tävlingar medans handskarna och suspensoaren används vid varje träning. Är du sugen på att börja med sporten är det därför framförallt handskar du måste införskaffa. En bra sajt för det är highwhey.com, där du hittar kvalitetshandskar till riktigt bra pris.

Matcher

En match i thaiboxning sträcker sig över 5 ronder som vardera är på 3 minuter. Reglerna vid tävling tillåter sparkar, slag, kast och knän. I tävlingar i vissa länder så som Thailand och Skottland tillåts även armbågar med full kraft. Knän i höftpartiet ger högst poäng i matcherna och slag ger mindre poäng än sparkar. För att få en omedelbar seger är knockout ett säkert kort, det ger en omedelbar seger.

Sverige

Sverige är idag en starkt växande kampsportsnation där thaiboxning har en viktig roll. Här finns idag väl utvecklade möjligheter att tävla under säkra former på en nivå som passar den enskilda utövaren. Sverige är en stark thaiboxningsnation och har genom åren haft flera proffs och amatörvärldsmästare. Det är Svenska Muay Thai-förbundet som anordnar flest matcher i Sverige där de flesta matcher är D-klassser. En D-klass innebär att utövaren måste ha kampväst, benskydd, huvudskydd och tandskydd samt handskar.