Locka fler utövare till din kampsport

Någonting som alla sporter brukar må väldigt bra av är att växa genom att öka antalet utövare. Detta är någonting som ger klubbarna fler möjligheter på grund av bättre ekonomiska förutsättningar, men det ökade deltagarantalet leder även till fler talanger och en ännu större kamratskap för samtliga inblandade. Till skillnad mot hockey och fotboll så krävs det dock ofta betydligt mera jobb för en kampsportsförening att öka sitt utövarantal, något som gör att klubbarna väldigt aktivt måste arbeta med detta.

Vilken kampsportsförening som du än tillhör så finns det ett värde i att fundera över om ni gör nog för att locka till er fler utövare. Detta gäller i alla åldrar om klubben har för avsikt att finnas kvar på sikt och även om det kanske inte är uppenbart, så kan ofta äldre lära sig ett och annat även av de yngre. Om inte annat genom att lära ut sådant som man själv lärt sig av någon annan, då detta tenderar att vara ett väldigt bra sätt att få saker att sitta än mer.

Ett enkelt sätt att locka folk i samma ålder som du själv till klubben är att helt enkelt bara tala om hur roligt du upplever att din idrott är till dina vänner och bekanta. Chansen är stor att någon skulle kunna fatta tycke och ganska snart vara på plats i kampsportslokalen med ett leende på läpparna.

För de lite yngre barnen så kan det vara värt att göra en extra ansträngning och ordna med lite smått och gott för att de ska få med sig en ännu bättre upplevelse i bagaget. Med ett par roliga ballonger ifrån Ballongkungen så kan vi lova dig att det kommer vara mer liv i luckan sett till de allra yngsta och de som är något år äldre kanske istället kan lockas av möjligheten att få med sig någon godispåse eller liknande, som ni enkelt kan hitta till ett billigt pris på Matsmart.