Börja med downhill

Om du vill få upp ditt adrenalin samtidigt som du får träning så kanske du ska börja med downhill. Det är en intensiv sport som går ut på att ge sig ut efter berg med en mountainbike. Det kanske inte är något som passar alla men en del av oss längtar efter den där explosiva och till och med lite våghalsiga i downhill.

Det första som du bör göra är att införskaffa dig en cykel som passar för downhill. Det finns massor av modeller att välja på och det gäller att du köper dig en mountainbike som klara av de påfrestning det kan bli att cykla i kraftig lutning och i skogsmark. Som oftast kan det vara uppkörda stigar som man följer men påfrestningen blir stor både på dig och på din cykel. För det mesta så är det en låg utväxling på dessa cyklar så de passar att både cykla utför men också i skogsterräng där man vanligtvis inte brukar cykla.

Under ett pass på din mountainbike så kan du få upp pulsen rätt rejält. Inte bara adrenalinet som gör att pulsen stiger utan även för att du måste koncentrera dig var du cyklar. Det gäller att hitta bästa och smidigaste vägen ner för berget. Även om det är en uppkörd stig så kan det vara viktigt att välja rätt i varje del av banan. Minsta snedsteg kan innebära att du vurpar så därför så är säkerhetsutrustning som hjälm, ryggplatta, handskar, knäskydd och annat viktigt för din egna säkerhets skull. Skulle du hamna på sidan om och köra omkull så behövs skydden.